Skip to content

Nikmati Teh di Cameron Highland

March 22, 2010

Jom minum teh!!

Di saat berada di Cameron highland, saya sempat melawat ladang teh kepunyaan Boh Plantation!! Permandangan disini sungguh mengkagumkan. Bila tengok kehijauan ladang teh ni.. release tention gaklah fikiran tu… hilang segala sakit kepala apalagi bila menghirup udara segar dengan hawa sejuk yang sangat nyaman…

Mari ikut saya meronda-ronda…

Jalan ni menuju ke Teashop, visitor center dan kilang pemerosesan teh. Boleh minum teh, shopping teh dan tengok dalam kilang macammana teh di proses.

Sambil berjalan, sambil  melihat-lihat permandangan yang cantik dari Ladang teh!

Signboard menyambut tetamu yang datang…

Visitor center. Pelbagai teh berperisa asli dan buah-buahan ada di jual… buat buah tangan untuk kawan-kawan….

Sabun berperisa teh hijau pun ada dijual…

Visitor Center dari luar….

Kilang pemerosesan teh…. Boleh masuk dan tengok cara teh di proses!!

Sebelum balik jalan-jalan ke ladang teh dan ambil gambar sepuas hati…. buat kenangan!!

Selepas penat berjalan kami turun ke Tanah Rata makan nasi ayam… sebelum turun jangan lupa beli Strawberry Ice blended dan  sweet corn!!  Strawberry ice blended memang sedap… pekat giler memang kaya dengan buah strawberry segar!!  Lepas ni  saya nak cari resepi  strawberry ice blended dan nak buat sendiri di rumah!! Tunggu…….

One Comment leave one →
  1. norasikin permalink
    July 29, 2012 3:51 am

    as salam..boleh tak beri sedikit informasi bagaimana cara untuk buat lawatan di sini ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: