Skip to content

Aiman Hakim’s Birthday

February 21, 2010

Hari ini adalah hari lahir anak sulung saya, Hakim yang ke 14 tahun.  Pening kepala juga nak fikir menu apa yang akan saya siapkan pada hari lahirnya ini…. at last saya buat BBQ. Kami celebrate sederhana sahaja. Hanya berempat!, Saya, ayahnya, dia dan adik!. Hakim tak suka saya menyambut berlebih-lebih! katanya dia dah besar……. tak perlu celebrate pun tak apa!  tetapi saya ingin mengembirakannya dengan memasak makanan kegemarannya. Semoga Aiman Hakim panjang umur, murah rezeki dan dilimpahi keberkatan dan kebahagiaan… Amin..!!.

"Chicken BBQ"

BBQ Ayam dan daging…birthday boy yang grill…

"bbq"

BBQ ayam, Udang dan daging…. Siap masak!

"BBQ prawn"

Udang dah masak… bolehlah untuk dihidangkan..

"tauhu sumbat"

Saya buat tauhu sumbat. My family’s  favorite food… resepinya saya ambil kat Myresipi!

"popia"

Popia pun ada juga… nak resepi?? … saya ambil di Myresipi.…. tetapi saya ubahsuai ikut apa yang ada di petisejuk saya…

"sos Tauhu sumbat"

Sos cili …. makan bersama tauhu sumbat dan popia…

"Fresh tomato & cucumber"

Fresh tomato dan timun!!

"birthday party"

Meja penuh dengan juadah…

"bbq"

Sepinggan BBQ beef, prawn, fresh tomato and cucumber. Sedia untuk dimakan.

"bbq prawn & beef"

Yang ni untuk mama!

Tauhu & popia"

Yang ni pula untuk Adik Anis…..

more picture…..

"BBQ"Tauhu sumbat"

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: